>

U Deceunincku ekološku osviještenost stavljamo na prvo mjesto

10-(1).JPG

Plastika i okoliš globalne su teme kojima se pridaje posebna pozornost, a u Deceunincku smo odlučili našoj planeti osigurati sigurnu budućnost. Aktivno se zalažemo za reciklažu plastike te odgovorno i održivo korištenje PVC-a. Pravi smo izbor kada su u pitanju izuzetno inovativna rješenja za prozore i vrata ili sustave terasa. Naši ekološki prihvatljivi proizvodi značajno povećavaju komfor zgrada, a razvijeni su kao rješenja za bolji svijet.

Ova godina najveći je pokazatelj da su klimatske promjene itekako prisutne te je svima jasna nužnost održivog načina života i poslovanja. U svijetu se sve više priča o prelasku na održive načine poslovanja, a redovito se spominje pojam cirkularne ekonomije. Tu se veliki naglasak stavlja na energetsku učinkovitost i ekološku održivost. Mi smo u svoj poslovni model uklopili cirkularnu ekonomiju, a ona predstavlja puno širi pojam od samog recikliranja.

Među prvima smo prepoznali važnost cirkularne ekonomije

U Deceunincku ne samo da dizajniramo proizvode tako da budu 100% reciklirajući, već svoj čitav proizvodni proces baziramo na savjesnom i efikasnom korištenju materijala. U svom poslovanju konstantno povećavamo udio recikliranih materijala u novim proizvodima, a na to želimo potaknuti što veći broj tvrtki. Jedno od naših brojnih pametnih rješenja predstavlja nenadmašni koncept nagrađivanog prozora Elegant.

Prozorski profil Elegant, uistinu predstavlja novu budućnost prozora. Uz izuzetno moderan i elegantan izgled, Elegant objedinjuje minimalizam, vrhunske izolacijske vrijednosti i ono najvažnije - održivost. Elegant predstavlja perjanicu naše ponude. S razlogom ga nazivaju novom generacijom PVC prozora jer uz izuzetan minimalistički dizajn, kojim ostavlja dojam aluminijskog prozora, pruža optimalnu toplinsku i zvučnu izolaciju. Uistinu je ekološka i ekonomska alternativa aluminijskim prozorima.

Elegant osvojio brojne prestižne nagrade 

Izrazitu održivost Elegant može zahvaliti ekološki prihvatljivom materijalu EcoPowerCore u jezgri profila koji se može reciklirati. Taj nagrađivani prozorski profil dobio je već nekoliko istaknutih priznanja. 

Revolucionarni dizajn prozorskog profila Elegant osvojio je prestižne nagrade - German Design Award 2019. u kategoriji “Special Mention” i Red Dot Design Award kao pobjednik u kategoriji “Dizajn proizvoda”. Dobio je i zasluženo priznanje od strane priznatog njemačkog stručnog časopisa Bauelement & Technik kao “Proizvod godine 2020” u kategoriji “Prozori”. 

S ponosom možemo istaknuti da smo lider u eko-revoluciji i nastavljamo ulagati u kružno gospodarstvo kao vodeća tvrtka u tom području. U Deceunincku preuzimamo odgovornost za okoliš uz njihove osnovne vrijednosti, a to su iskrenost, vrhunska izvedba i poduzetništvo.