>

Odlikovanje za izuzetni dizajn: iCOR osvaja nagradu German Innovation Award 2020

S nagradom Innovation Award 2020 „Vijeće za dizajn“ dodjeljuje priznanje prvoj univerzalnoj platformi za profile prozora i vrata. Zahvaljujući svojem rafiniranom dizajnu jezgra iCOR osigurava mogućnost kombinacije vrsta profila različitih dubina ugradnje s bilo kojom serijom krila. Bez obzira na to radi li se o elegantnom ili minimalističkom dizajnu, prozorima s okvirom i krilom u istoj ravnini ili prozorima s okvirom i krilom u zamaknutim ravninama, novogradnji ili sanaciji: iCOR dopušta sve varijante. Ovo je priznanje ujedno i potvrda poduzeću Deceuninck da je s iCOR-om, prvom univerzalnom platformom za profile prozora i vrata, označio prekretnicu u tehnologiji profila prozora.

Modularna platforma iCOR prvi put je upotrijebljena u Deceuninckovom sustavu profila Elegant, profilu s revolucionarnim minimalističkim dizajnom koji je već osvojio nagrade German Design Award 2019 i Red Dot Design Award. Ušteda vremena, veća fleksibilnost te smanjena kompleksnost u proizvodnji i skladištenju očite su prednosti iCOR-a za proizvođače prozora. iCOR k tomu omogućuje primjenu nove tehnologije staklenih vlakana ThermoFibra koja osigurava veću stabilnost i veći izbor izvedivih veličina te bolju protuprovalnu zaštitu i toplinsku izolaciju prozora. Tako je moguće realizirati PVC prozore bez čelika koji se mogu reciklirati i koji se odlikuju izuzetnom Uf-vrijednošću do 0,88 W/m2K.

Vijeće za dizajn koje je osnovao njemački Bundestag zalaže se za konkurentnost poduzeća kao neovisna institucija koja djeluje na međunarodnoj razini. German Innovation Award dodjeljuje se proizvodima i rješenjima iz svih branši koja se prije svega ističu svojom orijentiranošću na korisnika i dodanom vrijednošću u odnosu na prethodna rješenja.

Motivi na slikama

Slika 1
„German Innovation Award“ za iCOR - prvi univerzalni modularni sustav sa zajedničkim spojem za najrazličitije profile prozora i vrata
 
inovation-award-1.png
Slika 2
Deceunickov sustav profila Elegant, u kojem je po prvi puta upotrijebljena modularna platforma iCOR
inovation-award-2.png