>

Elegancija i ThermoFibra bez imalo čelika. Novi sustav ulaznih vrata iz Deceunincka

Sustav vrata Elegant impresionira dvjema verzijama. Standardna verzija dostupna je od lipnja 2020. godine s novim programom koji obuhvaća 50 različitih dekora i boja.

Novorazvijena verzija s integriranom tehnologijom staklenih vlakana ThermoFibra trenutačno je predstavljena na nekoliko zapadnoeuropskih tržišta, a u nastavku godine planira se uvođenje na druga europska tržišta.

Poput istoimenog prozorskog sustava, novi sustav ulaznih vrata Elegant također se temelji na platformi iCOR, koja je prva platforma na svijetu razvijena kako bi omogućila kombiniranje i izmjenu različitih vrsta dizajna i tehnologija profila za prozore i vrata. Bilo da se radi o elegantnom ili minimalističkom dizajnu, bilo da su prozori s okvirom i krilom u istoj ili različitim ravninama, ojačani staklenim vlaknima, opremljeni toplinskom izolacijom (Forthex), namijenjeni za novogradnju ili obnovu: zahvaljujući platformi iCOR moguće je kombinirati nekoliko dubina okvira s različitim dizajnima krila. Time platforma iCOR kupcima poduzeća Deceuninck nudi do sada neviđenu mogućnost kombinacije najrazličitijih profila, uz istovremeno značajno smanjenje kompleksnosti skladištenja i proizvodnje. Uz ovu platformu Deceuninck također implementira središnju brtvu za ostvarenje maksimalnih toplinskih i zvučnih performansi.

Modularni sustav iCor predstavlja preduvjet za primjenu tehnologije staklenih vlakana ThermoFibra u ulaznim vratima Elegant. ThermoFibra ojačava profile integriranim neprekinutim nizovima staklenih vlakana, stabilizirajući ih i istovremeno omogućavajući najveće vrijednosti toplinske izolacije. Tako je u ovoj verziji prvi put moguće izostaviti čelično ojačanje u PVC vratima uz dalekosežne pozitivne efekte za proizvodnju vrata. Naime, osim što više neće biti potrebno skladištenje ojačanja, uslijed čega se smanjuju i troškovi logistike, više neće biti potrebni ni izrada čelika po mjeri ni zavrtanje čelika tijekom montaže, a ukinut ću se i zavarive kutne spojnice koje su do sada bile potrebne. Time se također dodatno smanjuju troškovi i opseg montažnih radova.

Istodobno upotreba tehnologije ThermoFibra dovodi do značajnog povećanja vrijednosti toplinske izolacije. Tako se primjerice s punjenjem od 36 mm može postići Uf-vrijednost od 0,97 W/m2H. K tomu ukidanje komore s ojačanjima s aspekta tehnike konstrukcije omogućuje značajno poboljšanje stabilnosti profila i torzijske stabilnosti zbog većeg broja PVC lamela.

U usporedbi s ulaznim vratima Elegant s čeličnim ojačanjem moguće je smanjenje težine za čak 39 % – iako se, kao kod varijante s čelikom, mogu realizirati iste veličine elemenata od čak 2,50 m.

U varijanti ulaznih vrata Elegant bez tehnologije Thermofibra primjenjuje se čelično ojačanje s debljinom stijenke od 2,5 mm u okviru i krilu za najbolju stabilnost i krutost pri savijanju. Kutovi profila ojačani metalom od dijelova izrađenih od lijevanog cinka dodatno povećavaju otpornost na deformacije i stabilnost te osiguravaju vrlo visoku prikladnost za svakodnevnu upotrebu.

Izuzetno niski aluminijski pragovi izoliraju Elegant od zraka i olujne kiše: termički odvojen prag pobrinut će se za sigurno brtvljenje.  K tomu je moguća primjena opcijskih prihvatnika s funkcijom spuštanja. Obje varijante ulaznih vrata Elegant nude također mogućnost montaže bez praga.

Motivi na slikama:

Slika 1
Novi sustav ulaznih vrata Elegant ThermoFibra Infinity 76 X iz Deceunincka jedini je sustav s integriranom tehnologijom neprekinutih staklenih vlakana bez čelika. On postiže najveće vrijednosti toplinske izolacije uz značajno poboljšanje stabilnosti profila i torzijske stabilnosti.
ThermoFibra-1.png
Slika 1
Elegant Infinity 76 X bez tehnologije Thermofibra: čelično ojačanje s debljinom stijenke od 2,5 mm u okviru i krilu te kutovi profila ojačani metalom osiguravaju najbolju stabilnost i krutost pri savijanju.
ThermoFibra-1.png
Slika 1
ThermoFibra ojačava profile integriranim neprekinutim nizovima staklenih vlakana koja izuzetno dobro stabiliziraju prozore i ulazna vrata te istovremeno omogućavaju najveće vrijednosti toplinske izolacije.
ThermoFibra-1.png