>

Deceuninck kao novi sponzor Pro Teama Alpecin-Fenix

Picture-Francis-Van-Eeckhout-and-Philip-Roodhooft.jpeg

Hooglede-Gits, 30. novembra 2021. – Deceuninck s ponosom objavljuje da je sklopio sponzorski ugovor s biciklističkim timom Alpecin-Fenix koji stupa na snagu od 2022. godine. Ovim novim angažmanom Deceuninck potvrđuje svoju snažnu vjeru u moć biciklizma. Osim što će postati kosponzor muškog profesionalnog biciklističkog tima, Deceuninck će također sponzorirati brdski biciklizam tima, ciklokros i ženski elitni biciklistički tim. Podrška ženskom biciklističkom sportu i sportašicama u daljnjem razvoju njihovih profesionalnih karijera savršeno se uklapa u Deceuninckove temeljne vrijednosti: različitost i ravnopravnost spolova. 

Od januara 2022. godine Deceuninck se udružuje s timom Alpecin-Fenix koji vode Philip i Christoph Roodhooft. Predvođen Mathieuom van der Poelom, tim se prvenstveno fokusira na uspjeh u proljetnim klasicima.  Međutim, sa sprinterima kao što su Jasper Philipsen i Tim Merlier momčad teži i etapnim pobjedama na Grand Tour utrkama. Oni će se također pobrinuti za vrlo cijenjenu prepoznatljivost putem ciklokros discipline i discipline brdskog biciklizma. Do kraja 2021. godine Deceuninck ostaje glavni sponzor Wolfpacka. Deceuninck želi zahvaliti Wolfpacku na njegovom duhu koji nadahnjuje i nevjerojatnim trenucima tijekom protekle 3 godine. 

Francis Van Eeckhout, glavni izvršni direktor Deceuninck grupe, odgovara: „Izuzetno mi je drago što mogu obznaniti ovo partnerstvo s timom Alpecin-Fenix. Podrška mladim talentima i poticanje ženskog biciklizma dvije su vrijednosti koje jako cijenimo i mi i ovaj tim. Osobno se veselim proljetnim klasicima, a posebno utrci Tour of Flanders. Vjerujemo da će se u bliskoj suradnji s timom Alpecin-Fenix naš brend isticati tijekom cijele sezone.”

Philip Roodhooft, generalni direktor tima Alpecin-Fenix: „Veselimo se suradnji s

Deceuninckom. Doživjeli smo eksplozivan rast u posljednjih nekoliko godina, ali smo daleko od kraja tog puta. Dolazak Deceunincka u naš tim, zajedno s našim sadašnjim partnerima, omogućit će nam da potvrdimo svoj trenutačni nivo te da istovremeno nastavimo razvijati i ostvarivati svoje buduće ambicije. Kao međunarodno belgijsko poduzeće, Deceuninck razumije našu kontinuiranu težnju za savršenstvom i ambicijama. Dakle, siguran sam da ćemo u ovoj sponzorskoj utakmici zajedno briljirati.”