DECEUNINCK – VODEĆI HIGH-TECH KONCERN DOKAZAO DA GOSPODARSTVO I ZAŠTITA OKOLIŠA IDU RUKU POD RUKU

Deceuninck grupa, vodeći svjetski proizvođač i dizajner PVC profila za prozore i građevinska rješenja među prvima je postala prepoznatljivo lice u području održive proizvodnje. Poduzeće je već 1999. godine bilo jedno od prvih potpisnika Povelje o održivom poduzetništvu Zapadne Flandrije, inicijative čiji su ciljevi promicanje održivih poslovnih praksi i ostvarenje napretka na ekološkoj, ekonomskoj i društvenoj razini. Također, Deceuninck je jedno od prvih poduzeća koje je dobilo certifikat EuCertPlast, kao i oznaku VinylPlus za održive proizvode i proizvodne procese.

Naša želja jest raditi ekološki što prihvatljivije. S prodajnim lancima u više od 90 zemalja i uz više od 3700 zaposlenih, redovito opskrbljujemo preko 4000 kupaca diljem svijeta. Naša filozofija temelji se na preuzimanju odgovornosti, kako za druge ljude tako i za okoliš.

Smanjujemo ekološki pritisak

U svoju viziju uklopili smo cirkularnu ekonomiju – osim što su proizvodi dizajnirani na način da se mogu 100 % reciklirati, čitav proizvodni proces baziran je na savjesnom i efikasnom korištenju materijala. Neprestanim ulaganjem u alate za povećanje postotka recikliranih materijala, štedimo 90 % energije u ponovnoj proizvodnji sirovina. Naime, dragocjene sirovine postaju sve rjeđe, stoga ih treba upotrebljavati što učinkovitije. Rad s pretežno rabljenim materijalima u proizvodnji smanjuje potrebu za novim materijalom te je zato ne samo ekonomičniji nego i ekološki prihvatljiviji.

Naša reciklažna postrojenja najbolji su primjer ove vrste cirkularne ekonomije. Prema procjeni programa VinylPlus, svaki kilogram recikliranog PVC-a smanjuje emisije CO2 za 2 kg. U konačnici će naše postrojenje za recikliranje na godišnjoj osnovi od deponija ili spalionice poštedjeti više od 2 milijuna prozora.